Ingrediënten:
- 35 gram lichte rozijnen
- 35 gram donkere rozijnen
- 100 ml rum
- een strip sinaasappelschil (met dunschiller)
- 350 ml slagroom
- 150 ml volle melk
- 1 vanille boon
- 130 gram suiker
- 4 grote eierdooiers
- een snuf zout
- 40 gram pecannoten
Stappen:
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Plaats de pecannoten op bakpapier en rooster ze 10 minuten. Hak ze in grove stukken en zet apart.
- Breng de twee soorten rozijnen samen met de rum en de sinaasappelschil in een pannetje aan de kook, en zet apart.
- Breng de melk en de slagroom met de vanilleboon en de helft van de suiker zachtjes aan de kook.
- Doe de eierdooiers samen met de andere helft van de suiker en een snuf zout in een mengkom en mix dit tot een gladde en witte massa, (5 min).
- Meng op lage snelheid een kop van de warme melkmassa bij de eierdooiers.
- Voeg nu alles in de pan met de melkmassa en laat dit zachtjes koken. Let op dat je ongeveer 5 minuten constant blijft roeren met een houten lepel en zorg dat de temperatuur niet boven de 82 graden komt omdat anders de eieren gaan koken.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel in de koelkast enkele uren tot een nacht afkoelen.
- Zeef de rozijnen en vang het vocht op. Gebruik hiervan 3 lepels om bij het ijsmengsel te doen.
- Verwijder de sinaasappelschil .
- Volg de instructies op de ijsmachine om ijs te draaien.
- Voeg helemaal op het einde de rozijnen en de grofgehakte pecannoten toe.
- Serveer met een kletskop, blaadje munt en slagroom.
Categorie