Liefde voor koken

Poire Belle Hélène

Avatar foto
Recept van
60
| Porties 4

Ingrediënten

  • 4 peren
  • 200 ml water
  • 100 ml witte wijn
  • 200 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 el amandelschilfers
  • Slagroom
  • Scheut koffielikeur
  • 100 ml melk
  • 200 gram donkere chocolade
  • Klein klontje koude boter voor de glans
  • Paar muntblaadjes ter versiering

Stappen

  1. Peren schillen, klokhuis eruit en in 2 helften verdelen.
  2. Water, suiker, witte wijn en verse vanille samen met de peren koken,
  3. Zodra het kookt gas afzetten en laten staan.
  4. Amandelen in droge pan voorzichtig een bruin korstje bezorgen, pan veel bewegen want het kan snel zwart verbranden!
  5. Chocolade saus maken, met melk en pure chocolade en vervolgens koffielikeur toevoegen.
  6. Slagroom kloppen.
  7. Peren in mooie smalle plakjes snijden, saus over het dikste gedeelte, slagroom en amandelen eroverheen met een munt blaadje ter versiering.

Geef een reactie