Ingrediënten
- 4 peren
- 200 ml water
- 100 ml witte wijn
- 200 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 2 el amandelschilfers
- Slagroom
- Scheut koffielikeur
- 100 ml melk
- 200 gram donkere chocolade
- Klein klontje koude boter voor de glans
- Paar muntblaadjes ter versiering
Stappen
- Peren schillen, klokhuis eruit en in 2 helften verdelen.
- Water, suiker, witte wijn en verse vanille samen met de peren koken,
- Zodra het kookt gas afzetten en laten staan.
- Amandelen in droge pan voorzichtig een bruin korstje bezorgen, pan veel bewegen want het kan snel zwart verbranden!
- Chocolade saus maken, met melk en pure chocolade en vervolgens koffielikeur toevoegen.
- Slagroom kloppen.
- Peren in mooie smalle plakjes snijden, saus over het dikste gedeelte, slagroom en amandelen eroverheen met een munt blaadje ter versiering.
Categorie