Liefde voor koken

Pomoen/ Vacherin Mont d’or

Ingrediënten:

Voor de pompoencake:

  • 200 gram flespompoen
  • 75 gram rietsuiker
  • 100 gram witte suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram gewone bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 85 ml olijfolie
  • kaneel
  • zeezout

Voor de Vacherin Mont d’or:

  • Vacherin mont d’or
  • Rietsuiker

Gesuikerde walnoten (of pecannoten)

  • Walnoten
  • Poedersuiker (suikerwater maken = 1 deel water op 1 deel suiker)
  • Aceto Balsamicosiroop

Stappen:

  1. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
  2. Vermeng de blokjes met een beetje van de olijfolie en wat zout
  3. Gaar deze blokjes in de oven van 150 graden
  4. Mix de pompoen glad in de Kitchenaid met de rest van de olie
  5. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en vermeng met elkaar
  6. Meng nu alle overige ingrediënten door elkaar tot je een lopende massa hebt. Voeg de kaneel naar smaak toe.
  7. Bekleed een cakevorm met bakspray en doe daar bakpapier
  8. Giet het mengsel erin.
  9. Zet ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake is klaar als je er een mes insteekt en er niets aan blijft plakken.

Voor de Vacherin Mont d’or:

  1. Snijd in mooie gelijke plakken van ongeveer ó cm dik
  2. Bestrooi vlak voor doorgeven met rietsuiker en brand als crème brulee

Gesuikerde walnoten:

  1. Verdeel de siroop over 4 pannetjes.
  2. Voeg de walnoten aan het eerste pannetje siroop toe en breng aan de kook.
  3. Haal van het vuur en laat afkoelen in de siroop.
  4. Herhaal dit proces nog 3 maal in de andere pannetjes. Laat uiteindelijk weer afkoelen in de siroop.
  5. Haal de walnoten uit de siroop en laat 4 uur op een rekje uitdruipen en indrogen.
  6. Verhit olie tot 190 gr C en frituur de walnoten goudbruin en krokant.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  8. Bewaar op keukentemperatuur.

Uitserveren:
Brand de suiker op de kaas als Crème brulee
Vergeet de acetostroop niet bij de opmaak

Geef een reactie