Ingrediënten:
Voor de pompoencake:
- 200 gram flespompoen
- 75 gram rietsuiker
- 100 gram witte suiker
- 2 eieren
- 150 gram gewone bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 85 ml olijfolie
- kaneel
- zeezout
Voor de Vacherin Mont d’or:
- Vacherin mont d’or
- Rietsuiker
Gesuikerde walnoten (of pecannoten)
- Walnoten
- Poedersuiker (suikerwater maken = 1 deel water op 1 deel suiker)
- Aceto Balsamicosiroop
Stappen:
- Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
- Vermeng de blokjes met een beetje van de olijfolie en wat zout
- Gaar deze blokjes in de oven van 150 graden
- Mix de pompoen glad in de Kitchenaid met de rest van de olie
- Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en vermeng met elkaar
- Meng nu alle overige ingrediënten door elkaar tot je een lopende massa hebt. Voeg de kaneel naar smaak toe.
- Bekleed een cakevorm met bakspray en doe daar bakpapier
- Giet het mengsel erin.
- Zet ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake is klaar als je er een mes insteekt en er niets aan blijft plakken.
Voor de Vacherin Mont d’or:
- Snijd in mooie gelijke plakken van ongeveer ó cm dik
- Bestrooi vlak voor doorgeven met rietsuiker en brand als crème brulee
Gesuikerde walnoten:
- Verdeel de siroop over 4 pannetjes.
- Voeg de walnoten aan het eerste pannetje siroop toe en breng aan de kook.
- Haal van het vuur en laat afkoelen in de siroop.
- Herhaal dit proces nog 3 maal in de andere pannetjes. Laat uiteindelijk weer afkoelen in de siroop.
- Haal de walnoten uit de siroop en laat 4 uur op een rekje uitdruipen en indrogen.
- Verhit olie tot 190 gr C en frituur de walnoten goudbruin en krokant.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
- Bewaar op keukentemperatuur.
Uitserveren:
Brand de suiker op de kaas als Crème brulee
Vergeet de acetostroop niet bij de opmaak
Categorie