Liefde voor koken

Pompoensoep

Avatar foto
Recept van
30
| Porties 4 -6

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen (ca. 1 kg), geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom of kokosmelk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Optioneel: pompoenpitten en verse peterselie voor garnering

Stappen

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de wortel, aardappel en pompoenblokjes toe en bak ze kort mee.
  3. Strooi de kerriepoeder en komijn over de groenten en roer goed door.
  4. Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten helemaal zacht zijn.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Roer de kookroom of kokosmelk door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de soep met geroosterde pompoenpitten en verse peterselie.

Geef een reactie