Ingrediënten
- 1 middelgrote pompoen (ca. 1 kg), geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in stukjes
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kookroom of kokosmelk
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- Optioneel: pompoenpitten en verse peterselie voor garnering
Stappen
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortel, aardappel en pompoenblokjes toe en bak ze kort mee.
- Strooi de kerriepoeder en komijn over de groenten en roer goed door.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten helemaal zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Roer de kookroom of kokosmelk door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met geroosterde pompoenpitten en verse peterselie.
Categorie