Liefde voor koken

Pulled Pork (sous vide)

Het basisrecept heb ik van BBQuality.nl. Voor dit recept heb ik een stuk van 2 kg gebruikt. Ik heb het sous vide gegaard en daarna op de BBQ afgemaakt.

Ingrediënten injectiemix:

• 100 ml appelsap
• 60 ml witte wijn azijn
• 40 ml honing
• 30 ml worchestershire saus
• 1 eetlepel grof zeezout
• 1 eetlepel uienpoeder

Stappen:

  1. Meng alle ingrediënten net zolang door elkaar totdat het zout is opgelost.
  2. Dep de boston Butt even goed droog voordat je gaat injecteren.
  3. Pak vervolgens een injectiespuit en vul deze met de injectiemix.
  4. Let wel op dat je voor het vullen nog even goed roert zodat je een goede mix in de spuit krijgt.
  5. Injecteer het vlees vervolgens om de 5 centimeter met deze mix.

Ingrediënten rub:

• 4,5 eetlepels paprikapoeder
• 2 eetlepels suiker
• 2 eetlepels knoflookpoeder
• 2 eetlepels zout
• 2 eetlepels uienpoeder
• 4 theelepels cayennepeper
• 2 eetlepels rozemarijn
• 2 theelepels gemalen komijnzaad

Ingrediënten glaze:

• 1 koffiekop barbecuesaus
• 4 eetlepels witte wijn azijn
• 4 eetlepels honing

Stappen

  1. Snij alle overtollige vet van de het vlees.
  2. Wrijf het vlees in met de rub.
  3. Stop het vlees in een vacumeerzak en vacumeer.
  4. Leg de zak tussen de 18 en 24 uur in een voorverwarmd waterbad van 74 graden.
  5. Koel de zak terug in een ijsbad tot ongeveer 4 graden en leg het product in de ijskast. Je kunt het zo ongeveer een week bewaren.
  6. Als je het product gelijk gaat gebruiken dan kun je het vlees nu met de glaze insmeren.
  7. Verwarm de BBQ of oven tot ongeveer 180 graden.
  8. Leg het vlees op het rooster en maak de pouled pork in ongeveer 2 uur af, af en toe draaien. Er moet een mooie korstrand op zijn gekomen (bark).
  9. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  10. Voor de opmaak kun je een Italiaanse bol gebruiken.Leg hier wat krulsla of ijsbergsla op en vervolgens de pulled pork, niet te zuinig zijn. Maak het af met wat in de lange weg gesneden augurken en presenteer met een BBQ saus.

Geef een reactie