Liefde voor koken

Roodbaars , groene asperges en gebakken venkel, zoete aardappel en kreeftensaus

Avatar foto
Recept van
| Porties 10

Ingredienten

  • 1 hele Roodbaars
  • Bos dragon
  • 3 Zoete aardappels
  • 1 Venkel
  • 2 Steranijs
  • 3 groene asperges per persoon
  • Kreeftensaus
  • Boter
  • Olijfolie
  • Zeezout

stappen

  1. Vis onder koude kraan schoonmaken, stekels en stengels eraf knippen. Schubben eraf schrapen. zie ook dit filmpje
  2. Droogdeppen en en vullen met dragon.
  3. Huid aan de bovenkant op een paar plekken inkerven.
  4. Vis in ongeveer 10 minuten op 200 graden garen.
  5. De zoete aardappel in blokjes snijden en met wat zouten koken. Vervolgens met wat boter pureren.
  6. De venkel op de mandoline dun raspen en met de steranijs smoren in de olijfolie.
  7. De groene asperges 10 minuten roosteren in de oven met een beetje olie en zeezout.
  8. Nadat de vis uit de oven is gehaald nog 5 minuten laten nagaren en vervolgens de filet eraf halen. Voorbeeldfilmpje
  9. Kreeftensaus maken.

Geef een reactie