Ingredienten
- 1 hele Roodbaars
- Bos dragon
- 3 Zoete aardappels
- 1 Venkel
- 2 Steranijs
- 3 groene asperges per persoon
- Kreeftensaus
- Boter
- Olijfolie
- Zeezout
stappen
- Vis onder koude kraan schoonmaken, stekels en stengels eraf knippen. Schubben eraf schrapen. zie ook dit filmpje
- Droogdeppen en en vullen met dragon.
- Huid aan de bovenkant op een paar plekken inkerven.
- Vis in ongeveer 10 minuten op 200 graden garen.
- De zoete aardappel in blokjes snijden en met wat zouten koken. Vervolgens met wat boter pureren.
- De venkel op de mandoline dun raspen en met de steranijs smoren in de olijfolie.
- De groene asperges 10 minuten roosteren in de oven met een beetje olie en zeezout.
- Nadat de vis uit de oven is gehaald nog 5 minuten laten nagaren en vervolgens de filet eraf halen. Voorbeeldfilmpje
- Kreeftensaus maken.
Categorie