Ingrediënten:
• 2 eidooiers.
• 160 ml kokosmelk.
• 250 ml Room.
• 100 gram suiker.
• 1 theelepel vanillesuiker.
• mespunt zout.
• scheutje Malibu.
• limoenrasp voor de opmaak.
Stappen:
- Zout en vanillesuiker in pan doen en de kokosmelk eroverheen gieten.
- Mengsel aan de kook brengen en af en toe roeren.
- Als het mengsel kookt de pan van het vuur halen.
- Dooiers met de suiker en een scheutje van de room in een ruime kom doen en geleidelijk de warme melk toevoegen. Goed kloppen en terug gieten in de pan.
- Giet een scheutje Malibu door het mengsel.
- Mengsel op het vuur plaatsen en steeds roeren op een laag vuur tot het mengsel op de achterkant van een lepel vastplakt.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en draai het tot stevig ijs.
- Strooi bij opmaak wat limoenrasp over het ijs.
Categorie