Ingrediënten
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 citroen
1 l runderbouillon
1/2 liter cola
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl tabasco
2 el Dijonmosterd
2 el honing
1 tl steranijspoeder of één steranijs
2 kg varkensribben
Stappen
- Hak de knoflook.
- Pers en rasp de citroen.
- Schenk de bouillon en cola in een ruime pan en voeg alle ingrediënten toe aan de bouillon.
- Breng de ribben aan de kook en gaar de ribben in circa 2 uur op een laag vuur met de deksel op de pan.
- Haal de ribben uit het kookvocht.
- Haal de saus door een zeef zodat alle stukken eruit zijn.
- Kook de saus in circa 30 minuten in tot een stroperige saus.
- Leg de ribben terug in de saus en bedek de ribben volledig met de saus.
- Leg de ribben vervolgens op de bbq en rooster ze om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
- Lak tussendoor de ribben met de stroperige saus, zodat ze mooi gaan glimmen.
Categorie