Liefde voor koken

Spare Ribs

Avatar foto
Recept van
3 uur
Prep: 15 | Kook 2.30 uur | Porties 4

Ingrediënten

2 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 citroen
1 l runderbouillon
1/2 liter cola
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl tabasco
2 el Dijonmosterd
2 el honing
1 tl steranijspoeder of één steranijs
2 kg varkensribben

Stappen

  • Hak de knoflook.
  • Pers en rasp de citroen.
  • Schenk de bouillon en cola in een ruime pan en voeg alle ingrediënten toe aan de bouillon.
  • Breng de ribben aan de kook en gaar de ribben in circa 2 uur op een laag vuur met de deksel op de pan.
  • Haal de ribben uit het kookvocht.
  • Haal de saus door een zeef zodat alle stukken eruit zijn.
  • Kook de saus in circa 30 minuten in tot een stroperige saus.
  • Leg de ribben terug in de saus en bedek de ribben volledig met de saus.
  • Leg de ribben vervolgens op de bbq en rooster ze om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
  • Lak tussendoor de ribben met de stroperige saus, zodat ze mooi gaan glimmen.

Geef een reactie