Dry-rub voor 1 baby rack;
-
- 1 ½ tl paprika
- ½ tl zout
- ¼ tl gedroogde tijm
- ½ tl grof gemalen zwarte peper
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- ¼ tl selderie zout
- ¼ tl grove cayenne peper
alles goed mengen
Aflak saus:
- 1 knoflookbol
- 1 eetlepel (el) olijf olie
- 125 ml water
- 250 ml. Ananassap
- 62 ml teriyaki saus
- 1 el soja saus
- 240 gr donkere basterdsuiker
- 3 el citroensap
- 30 gr. Fijn gesneden ui
- 2 el Jack Daniels whiskey
- 1 handje fijngesneden ananas
- ¼ thee lepel (tl) cayenne peper
Stappen;
- Doe het water, het ananassap, de teriyakisaus, de soja saus en de bruine suiker in een medium sauspan.
- Breng aan de kook, af en toe roeren.
- Verlaag de temperatuur totdat het pruttelt.
- Doe 2 tl van de knoflook (van de geroosterde knoflookbol) bij het mengsel
- Voeg toe: het citroensap, de ui, de whiskey, de fijngesneden ananas en de cayenne peper.
- Laat de saus 30 tot 40 minuten pruttelen totdat het tot de helft gereduceerd is (ca. 250 ml)
Stappen:
- Het bereiden van de spareribs begint met het verwijderen van het witte membraan aan de holle kant van de spareribs. Dit doe je door met de achterkant van een mes een klein stukje los te peuteren bij één van de ribben. Wanneer je een stukje losgekregen hebt kun je dit met keukenpapier stevig vastpakken en zo de rest van het membraan voorzichtig lostrekken.
- Hier kun je zien hoe je het membraan moet verwijderen.
- Smeer de ribben in met de dry-rub.
- Vacumeer de ribben in plastic zakken.
- Installeer de sous vide en stel de temperatuur in op de gewenste tijd en graden.
- Als de gewenste temperatuur is bereikt kun je de ribben in de box doen en afsluiten.
- Stel de tijd in op 8, 12 of 36 uur.
- Na 8, 12 of 36 uur kun je de ribben uit de sous vide halen maar je kunt ze rustig nog een aantal uren laten liggen. Wel de sous vide aan laten staan.
- Haal de ribben uit de verpakking.
- Verwarm de grill, de grillpan of de GBE op 180 graden voor: Grill de gegaarde ribs ca 3 tot 4 min per kant, bestrijk met de aflaksaus en serveer.
- De ribben die je niet nodig hebt kun je in de verpakking laten en invriezen.
- Hiervoor moet je de ribben in de vacuumzak laten en door middel van ijswater snel terugkoelen naar ongeveer 3 graden.
- Daarna kun je ze invriezen.
Categorie