Ingrediënten
Voor de sukade
- 2 sukadelappen, tussenzenuw verwijderd
- Boter (om te bakken)
- Bouillon of fond
- 1 el tomatenpuree
- 1 steranijs
- Verse gember (ca. 2 cm, geschild en fijngehakt)
Voor de bloemkoolmousseline:
- 1 bloemkool (in roosjes)
- Zout
- Kerriepoeder (naar smaak)
- Klontjes boter
Voor de coquilles:
- Verse coquilles (1 per bord)
- Zout en peper
Voor de vinaigrette:
- Sap en rasp van 1 limoen
- 1 rood pepertje (fijngehakt)
- Olijfolie
Voor de garnering:
- Geroosterde hazelnoten (grofgehakt)
- Verse kruiden (bijv. dille of kervel)
Stappen
Sukade stoven:
- Verwijder de tussenzeen van de sukade.
- Bak de sukade in een braadpan met boter aan beide kanten bruin.
- Blus af met bouillon of fond, voeg tomatenpuree, steranijs, en gember toe.
- Dek de pan af en laat het vlees ca. 1,5 uur zachtjes stoven tot het gaar is.
- Haal het vlees uit de pan en zeef de saus. Laat de saus inkoken en monteer met klontjes koude boter.
Bloemkoolmousseline:
- Kook de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water.
- Giet af en spoel koud. Dep droog met een doek of keukenpapier.
- Voeg kerrie en klontjes boter toe en pureer tot een gladde mousseline (dit kan ca. 10 minuten duren). Breng op smaak met zout.
Coquilles bereiden:
- Verhit een grillpan of gewone pan en grill de coquilles kort aan beide kanten (ca. 30-60 seconden per kant). Breng op smaak met zout en peper.
Vinaigrette maken:
- Meng limoensap, -rasp, en fijngehakte rode peper met olijfolie. Breng op smaak.
Presentatie:
- Schep een lepel bloemkoolmousseline op het bord.
- Snijd de sukade in mooie plakken en leg deze op de mousseline. Lepel de jus eromheen.
- Leg de coquille bovenop en druppel wat vinaigrette erover.
- Garneer met geroosterde hazelnoten en een takje groen.
Categorie