Liefde voor koken

Sukade met Oosterse Jus op Bloemkoolmouseline en Coquille

Avatar foto
Recept van
| Porties 4

Ingrediënten

Voor de sukade

  • 2 sukadelappen, tussenzenuw verwijderd
  • Boter (om te bakken)
  • Bouillon of fond
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 steranijs
  • Verse gember (ca. 2 cm, geschild en fijngehakt)

Voor de bloemkoolmousseline:

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • Zout
  • Kerriepoeder (naar smaak)
  • Klontjes boter

Voor de coquilles:

  • Verse coquilles (1 per bord)
  • Zout en peper

Voor de vinaigrette:

  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 1 rood pepertje (fijngehakt)
  • Olijfolie

Voor de garnering:

  • Geroosterde hazelnoten (grofgehakt)
  • Verse kruiden (bijv. dille of kervel)

Stappen

Sukade stoven:

  1. Verwijder de tussenzeen van de sukade.
  2. Bak de sukade in een braadpan met boter aan beide kanten bruin.
  3. Blus af met bouillon of fond, voeg tomatenpuree, steranijs, en gember toe.
  4. Dek de pan af en laat het vlees ca. 1,5 uur zachtjes stoven tot het gaar is.
  5. Haal het vlees uit de pan en zeef de saus. Laat de saus inkoken en monteer met klontjes koude boter.

Bloemkoolmousseline:

  1. Kook de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water.
  2. Giet af en spoel koud. Dep droog met een doek of keukenpapier.
  3. Voeg kerrie en klontjes boter toe en pureer tot een gladde mousseline (dit kan ca. 10 minuten duren). Breng op smaak met zout.

Coquilles bereiden:

  1. Verhit een grillpan of gewone pan en grill de coquilles kort aan beide kanten (ca. 30-60 seconden per kant). Breng op smaak met zout en peper.

Vinaigrette maken:

  1. Meng limoensap, -rasp, en fijngehakte rode peper met olijfolie. Breng op smaak.

Presentatie:

  1. Schep een lepel bloemkoolmousseline op het bord.
  2. Snijd de sukade in mooie plakken en leg deze op de mousseline. Lepel de jus eromheen.
  3. Leg de coquille bovenop en druppel wat vinaigrette erover.
  4. Garneer met geroosterde hazelnoten en een takje groen.

Geef een reactie