Ingrediënten:
- 4 tarbotfilets (of andere mooie platvis) van ongeveer 130 gram
8 stronkjes witlof. - 300 gram Lardo di Colonnatta (voor terrine)
- Ibericoham aan stuk of dikke plakken (voor terrine)
- Oude Balsamicoazijn
- Kerrievinaigrette
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 3 steranijs
- sap van 1 citroen
- 1 el kerriepoeder
- 3 dl olijfolie
Stappen:
Tarbot
- Snijd het spek en de ham in plakken van ½ cm.
- Stapel op in een terrinevorm en zet onder druk weg voor enkele uren
Dus begin hiermee! - Hak voor de vinaigrette de knoflook en de sjalot, fruit met de steranijs
kort en mijoteer de kerriepoeder. - Blus van het vuur af de pan met citroensap, mix met de olijfolie en
passeer door een fijne zeef. - Maak de witlof schoon, snijd fijn en stoof kort aan.
- Verwijder het vel van de tarbot, Kruid de tarbot en bak kort aan op 1
kant tot juiste cuisson. - Snijd dunne plakken van de terrine en bedek de tarbot.
- Deze mag nu in de oven van 180 graden 1 minuut.
- Dresseer je warme borden met de gestoofde witlof.
- Zet de tarbot op de witlof en maak af met de vinaigrette en de balsamico.
Categorie