Ingrediënten
- 2 grote vleestomaten
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel witte balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Optioneel: een paar druppels tabasco of worcestersaus
- Optioneel: Parmezaanse kaasvlokken of een zachte geitenkaas
- Optioneel: krokant brood of toast om erbij te serveren
Stappen
- Breng een pan met water aan de kook en maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de tomaten.
- Dompel de tomaten 30 seconden in het kokende water en spoel ze daarna direct af met ijskoud water. Pel vervolgens de schil eraf.
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng in een kom de tomatenblokjes met de fijngehakte sjalot, kappertjes, bieslook en peterselie.
- Voeg de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie toe en meng goed door.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel enkele druppels tabasco of worcestersaus.
- Gebruik een serveerring om de tartaar op een bord te vormen of schep het netjes op een bord.
- Garneer met Parmezaanse kaasvlokken of zachte geitenkaas en serveer met krokant brood of toast.
Categorie