Liefde voor koken

Tartaar van vleestomaat

Avatar foto
Recept van
| Porties 4

Ingrediënten

  • 2 grote vleestomaten
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Optioneel: een paar druppels tabasco of worcestersaus
  • Optioneel: Parmezaanse kaasvlokken of een zachte geitenkaas
  • Optioneel: krokant brood of toast om erbij te serveren

Stappen

  1. Breng een pan met water aan de kook en maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de tomaten.
  2. Dompel de tomaten 30 seconden in het kokende water en spoel ze daarna direct af met ijskoud water. Pel vervolgens de schil eraf.
  3. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Meng in een kom de tomatenblokjes met de fijngehakte sjalot, kappertjes, bieslook en peterselie.
  5. Voeg de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie toe en meng goed door.
  6. Breng op smaak met zout, peper en eventueel enkele druppels tabasco of worcestersaus.
  7. Gebruik een serveerring om de tartaar op een bord te vormen of schep het netjes op een bord.
  8. Garneer met Parmezaanse kaasvlokken of zachte geitenkaas en serveer met krokant brood of toast.

Geef een reactie