Liefde voor koken

Tomatentartaar met MozarellaCrème

Avatar foto
Recept van
2 dagen
| Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten (vleestomaat, Coeur de boeuf, san marzano)
  • 250 gr buffelmozarella
  • 1 bosje basilicum
  • scheutje kookroom
  • 1/2 chilipeper
  • Scheutje olijolie
  • Zout
  • Affila cress

Stappen

  1. Breng een pan water aan de kook.
  2. Snijd de kroontjes uit de tomaten en maak met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant.
  3. Pliceer de tomaten (ongeveer 10 seconden koken en daarna gelijk op ijswater), en pel ze vervolgens.
  4. Doe de tomaten in de blender/ magimix en pulse deze met het zout. (let op dat je niet te ver doordraait.)
  5. Hang de tomaten in een een passeerdoek op een zeef en laat deze twee dagen staan om uit te lekken.
  6. Na twee dagen zul je zien dat de uitgelekte tomaten een bijna teaktartaarachtige structuur hebben, en zo kunnen we deze ook serveren.
  7. Draai in een blender de mozzarella met de Chilipeper, 10 -12 blaadjes basilicum, zout naar smaak door en voeg er druppelgewijs wat kookroom aan toe om deze tot een mooie crèmedikte te brengen. Vul een spuitzak met de crème en bewaar in de koelkast tot opdienen
  8. Voor de basilicumolie de rest van de basilicum blancheren en goed droogmaken. Draai deze vervolgens met een staafmixer door in olijfolie en zeef deze weer.
  9. Vorm de tomatentartaar in een ronde steker en spuit hier wat van de mozzarellacrème op.
  10. Dien op met olie op het bord(versiering) en de cress.
Categorie

Geef een reactie