Liefde voor koken

Tortilla

Deze tortilla hebben wij in een Spaanse kookschool gemaakt. De Spanjaarden gebruiken hiervoor ook een speciaal tortilla pannetje, (een kleine hoge koekenpan)die alleen voor de tortilla wordt gebruikt.

Ingrediënten:

• 4 eieren
• 1/2 kg aardappelen
• 250 ml olijfolie
• Vulling naar wens
• Bijvoorbeeld Spekjes, puntpaprika, sjalotje

Stappen:

  1. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  2. Verwarm olijfolie in een pan en bak de blokjes hier rustig in gaar.
  3. Als de blokjes gaar zijn droog ze dan in wat keukenpapier.
  4. Klop de eieren met een beetje zout en voeg de blokjes aardappel erbij.
  5. Als je nog andere vulling in de tortilla wilt doe deze er dan nu ook bij.
  6. Let op dat je deze extra ingrediënten van te voren hebt aangebakken of gegaard.
  7. Doe het mengsel in een klein bakpannetje dat met olijfolie is ingevet en gaar de tortilla.
  8. Zet de pan op laag vuur zodat de tortilla niet verbrand maar langzaam gaart.
  9. Om de tortilla goed stevig te krijgen kun je het beste met een houten lepel in het midden van de pan voorzichtig roeren, hierdoor verspreid het eiermengsel zich het best en wordt de tortilla lekker stevig.
  10. Draai de tortilla met behulp van een bord om als je denkt dat de onderkant gaar is.
  11. Je mag zo vaak draaien als je wilt.
  12. Serveer warm of koud.

Geef een reactie