Ingrediënten:
- 2 el ongezouten boter
- 2 middelgrote venkelknollen (schoongemaakt elk in de lengte gesneden in 6 partjes)
- 1 kopje water
- 1 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- Mespunt licht verkruimelde safraandraadjes
- 4 st 8 ounce-flesjes clam juice (of zelfgemaakte kokkeljus)
- 1 kopje slagroom
- 3 el pastis (anijslikeur, Pernod, Ricard, 51 etc etc)
- 48 oesters (6 pp, kaliber 3 )/ of 16 coquilles
Stappen:
- Smelt de boter in zware middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
- Venkel toevoegen en licht aanbakken tot ze goudbruin zijn, ong. 10 min.
- Voeg 1 kopje water toe, afdekken tot de venkel zeer zacht is, ong. 20 min.
- Pureer venkelmengsel in de processor en zet opzij.
- Verhit de olie in de gietijzeren pan op middelhoog vuur.
- Knoflook en saffraan toevoegen, roerbakken gedurende 1 min.
- Voeg clam juice of kokkeljus, room en pastis toe en breng aan de kook.
- Voeg venkelpuree toe en breng opnieuw aan de kook (kan dag van tevoren). Eerst buiten, dan in de koelkast afkoelen.
- Soep opwarmen voor serveren.
- Oester gesloten in kokend water laten vallen en niet langer dan 1 min. Laten koken./ of coquilles snel aanbraden in pan
Open de oesterschelpen. - Schenk de soep in de borden en leg de oesters/ coquilles in het bord.
- Evt. serveren met (zelfgemaakte) tomaat tapenade.
Categorie