Liefde voor koken

Venkel-saffraansoep met gepocheerde oesters

Recept van
60
Prep: 60 | Kook 60 | Porties 8

Ingrediënten:

  • 2 el ongezouten boter
  • 2 middelgrote venkelknollen (schoongemaakt elk in de lengte gesneden in 6 partjes)
  • 1 kopje water
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • Mespunt licht verkruimelde safraandraadjes
  • 4 st 8 ounce-flesjes clam juice (of zelfgemaakte kokkeljus)
  • 1 kopje slagroom
  • 3 el pastis (anijslikeur, Pernod, Ricard, 51 etc etc)
  • 48 oesters (6 pp, kaliber 3 )/ of 16 coquilles

Stappen:

 

  1. Smelt de boter in zware middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Venkel toevoegen en licht aanbakken tot ze goudbruin zijn, ong. 10 min.
  3. Voeg 1 kopje water toe, afdekken tot de venkel zeer zacht is, ong. 20 min.
  4. Pureer venkelmengsel in de processor en zet opzij.
  5. Verhit de olie in de gietijzeren pan op middelhoog vuur.
  6. Knoflook en saffraan toevoegen, roerbakken gedurende 1 min.
  7. Voeg clam juice of kokkeljus, room en pastis toe en breng aan de kook.
  8. Voeg venkelpuree toe en breng opnieuw aan de kook (kan dag van tevoren). Eerst buiten, dan in de koelkast afkoelen.
  9. Soep opwarmen voor serveren.
  10. Oester gesloten in kokend water laten vallen en niet langer dan 1 min. Laten koken./ of coquilles snel aanbraden in pan
    Open de oesterschelpen.
  11. Schenk de soep in de borden en leg de oesters/ coquilles in het bord.
  12. Evt. serveren met (zelfgemaakte) tomaat tapenade.

Geef een reactie