Liefde voor koken

Vijgen

Ingrediënten:

(voor 4 personen)
• 12 rijpe vijgen
• 100 gram zachte geitenkaas
• 12 plakjes coppa di Parma
• wat vloeibare honing
• Een paar takjes tijm

Stappen:

      1. Snijd de vijgen van de bovenkant kruislings in. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijd.
      2. Vouw de vijgen een beetje open en leg ze in een bakje.
      3. Breek de geitenkaas in stukken en leg deze in de vijgen.
      4. Bewaar tot bereiding afgedekt in de koelkast.
      5. Verdeel de plakjes coppa di Parma tussen de vijgen en besprenkel met honing.
      6. Leg er een paar takjes tijm op.
      7. Verwarm de oven of BBQ op 150 graden.
      8. Verwarm ongeveer 8 minuten tot de kaas is gesmolten.
      9. Serveer direct.

 

Categorie

Geef een reactie