Liefde voor koken

Vis Paella

Avatar foto
Recept van
90
Prep: 60 | | Porties 4

Ingredienten

  • 400 g rondkorrelrijst, Paellarijst
  • 1 Ñora Peper
  • 1 Zeekat
  • 1 Inktvis
  • 100 g Zeeduivel
  • 150 g Garnalen
  • Scampi’s
  • Mosselen
  • Saffraan (klein handje vol draden)
  • Salmorreta: ñora pepper, knoflook, peterselie en tomaten (pommodori) (1 pp) staafmixer
  • (zelfgetrokken) visbouillon (2,5 keer de hoeveelheid rijst. Dus voor 4 personen, 400 gram rijst en 1 liter bouillon
  • 1 Teen knoflook
  • Zout

stappen

  1. Olie in het centrum van de paella pan gieten, verhitten ca 1 min. Lage temperatuur, Tomaten boven- en onderkant afsnijden, langzaam garen in de olie, apart leggen.
  2. Doe de scampi’s in de pan, na 4 min eruit halen en apart leggen (de garnalen laatste minuut ook even meebakken)
  3. Maak de “Salmorreta”: mix de peper, knoflook peterselie en tomaten totdat het een homogene puree is.
  4. De inktvis / zeekat klein gesneden zachtjes op laag / medium temperatuur laten bakken, als ze gaan knappen zijn ze goed.
  5. Leg de inktvis en zeekat aan de zijkant van de pan en giet de “salmorreta” in het midden van de paella pan.
  6. Als het goed gebakken is (vocht is weg), voeg de rijst toe en roer ca 3 min, zodat al de rijst gekleurd is.
  7. Saffraan fijn malen met wat zout (in vijzel), voeg er wat visbouillon bij.
  8. Voeg de overige visbouillon toe, roer alles goed door en verdeel over de pan (overal vis en rijst) en verhoog het vuur maximaal tot het brouwsel begint te koken.
  9. Doe de saffraan erbij. Ca 5 min laten koken op hoog vuur.
  10. De rijst moet ca 15 tot 18 min koken, afhankelijk van de soort.
  11. De geheime formule is om 5 min op hoogste vuur en daarna medium of laag vuur, zorg voor een krokant korstje aan de onderkant.
  12. 5 min voor het einde de scampi’s, garnalen en de mosselen (in halve schelp) toevoegen om even mee te verwarmen.

Geef een reactie