Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 1 pak filodeeg
- 1 dl eiwit
- bos kervel
Verder nodig:
- 1/2 dl Mierikswortelmayonaise
- 1 dl zoetzuur ( zie “verder”)
- 1/2 komkommer in brunoise fijn
- 10 kerstomaatjes
- 1 dl avocadocreme ( zie “verder”)
- 100 gram kruidensla bestaande uit een mooie mix van gele frisee,
bieslook, kervel, peterselie en shiso purper - 1 bakje salad peas
Stappen:
Filodeeg
-
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Leg 1 vel filo voor je neer en smeer licht in met eiwit en vervolgens peper
en zout uit de molen. - leg daar wat blaadjes kervel op en leg een tweede vel hieroverheen,
werk snel want filo droogt snel uit - Steek nu mooie cirkels uit van de grootte van een biervilt en leg deze op een ovenplaat met bakpapier of siliconenemat. (2 cirkels per persoon)
Bak af tot goudbruin en reserveer
Verder:
- Blender de avocado glad met iets sushiazijn en breng op smaak en
reserveer in een spuitzak of fles. - Maak de mayonaise door 4 delen basismayonaise met 1 deel
mierikswortelpasta aan te maken. - Maak het zoetzuur met 1 deel suikerwater en 1 deel natuurazijn en 1 cm
gember, 1 rode peper en 1 stengel citroengras. Laat eogszins afkoelen
voor deze op de komkommer te storten. - Zet 1 puntje mayo op bord om cirkel 1 te fixeren. Leg 1 cirkel op bord
Dresseer deze met de gerookte zalm, zoetzure komkommer en
kruidensla - Leg een tweede cirkel hierop en garneer af met de mayonaise de
avocadocreme, tomaatjes en salad peas.
Categorie