Liefde voor koken

Zalm club

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 1 pak filodeeg
  • 1 dl eiwit
  • bos kervel

Verder nodig:

  • 1/2 dl Mierikswortelmayonaise
  • 1 dl zoetzuur ( zie “verder”)
  • 1/2 komkommer in brunoise fijn
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 dl avocadocreme ( zie “verder”)
  • 100 gram kruidensla bestaande uit een mooie mix van gele frisee,
    bieslook, kervel, peterselie en shiso purper
  • 1 bakje salad peas

Stappen:

Filodeeg

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden
    2. Leg 1 vel filo voor je neer en smeer licht in met eiwit en vervolgens peper
      en zout uit de molen.
    3. leg daar wat blaadjes kervel op en leg een tweede vel hieroverheen,
      werk snel want filo droogt snel uit
    4. Steek nu mooie cirkels uit van de grootte van een biervilt en leg deze op een ovenplaat met bakpapier of siliconenemat. (2 cirkels per persoon)
      Bak af tot goudbruin en reserveer

    Verder:

    1. Blender de avocado glad met iets sushiazijn en breng op smaak en
      reserveer in een spuitzak of fles.
    2. Maak de mayonaise door 4 delen basismayonaise met 1 deel
      mierikswortelpasta aan te maken.
    3. Maak het zoetzuur met 1 deel suikerwater en 1 deel natuurazijn en 1 cm
      gember, 1 rode peper en 1 stengel citroengras. Laat eogszins afkoelen
      voor deze op de komkommer te storten.
    4. Zet 1 puntje mayo op bord om cirkel 1 te fixeren. Leg 1 cirkel op bord
      Dresseer deze met de gerookte zalm, zoetzure komkommer en
      kruidensla
    5. Leg een tweede cirkel hierop en garneer af met de mayonaise de
      avocadocreme, tomaatjes en salad peas.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.