Ingrediënten:
- 1/2 zijde zalm (alleen het ‘dikke’ stuk gebruiken, in dikke vierkantjes snijden)
- 50 ml soja
- 50 gram suiker
- ½ liter water
- 1 laoswortel
- 1 gemberwortel
- citroengras
Voor de rijstkrokant:
- Rijstvellen
- Furikakemix
- Frituurolie
Voor de glasnoedels:
- 100 gram glasnoedels
- 2 el soja
- 1 tl sesamolie
- 1 el gembersiroop
- 1 lenteui
- 1 tl zwart sesamzaad
- 1 tl wit sesamzaad
Overig:
- eventueel: Tapioca korrels
- soja
- Daikoncress
- Kewpie (Japanse mayonaise)
Stappen:
Voor de zalm:
- Meng suiker en soja en los op in het water in een pan op hoog vuur
- Zodra suiker en soja opgelost vermeng met de gember, laos en citroengras en blender glad.
- Laat afkoelen tot minstens lauwwarm
- Leg de zalm in dit mengsel (aan beide zijden aanbrengen)
- Doe de zalm in een vacuümzak en vul af met dit mengsel en vacuummeer
- Leg weg tot opmaak van de borden maar minimaal 1,5 uur
Voor de noedels:
- Kook de noedels gaar (in de genoemde ingrediënten)
- Snijd de lente ui flinterdun en schuin weg
- Vermeng alle ingrediënten en breng op smaak
voor de rijstkrokant:
- Frituur de vellen op 180 graden kort tot knapperig.
- Bestrooi met de furikakemix.
Tapiocakorrels:
- Opzetten met soja en koken totdat de korrel glazig zijn en de kleur van de soja hebben.
Uitserveren:
- glasnoedels
- zalm er omheen draperen
- evt tapiocakorrels in het midden
- 2 drupjes mayonaise aan de zijkant
- rijstvellen ertussen steken
- sesamzaad en cress eroverheen strooien
Categorie