Ingrediënten
- 4 stukken zeeduivel (ongeveer 150g per stuk)
- 200g bospeen
- 200g paddestoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons of shiitake)
- 250g boter
- 1 theelepel garam masala
- Sap en rasp van 1 citroen
- 50g gehakte hazelnoten
- Zout naar smaak
Stappen
- Verwijder het vel van de zeeduivel.
- Bak de zeeduivel kort aan in boter in een hete pan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg de zeeduivel in een ovenschaal en voeg een ruime hoeveelheid boter toe.
- Laat de zeeduivel in de oven garen. Besprenkel de vis (arroseren) om de 5 minuten met de boter, herhaal dit 3 keer.
- Maak ondertussen de bospeen schoon en snijd deze schuin in dunne plakjes.
- Stoof de bospeen in boter en voeg garam masala toe. Kook de wortelen tot ze zacht zijn.
- Maak de paddestoelen schoon en bak ze in boter tot ze goudbruin zijn.
- Voor de beurre noisette: smelt de boter in een pan en verhit deze langzaam tot de melkdeeltjes beginnen te kleuren.
- Zet op tijd het vuur uit en koel de pan kort af in koud water. Voeg citroensap, citroenrasp en wat zout toe.
- Haal de zeeduivel uit de oven en verwarm nog enkele minuten indien nodig.
- Verwijder de vis van de graat en serveer op een bord.
- Dresseer de borden met de gestoofde bospeen, gebakken paddestoelen, zeeduivel en giet de beurre noisette eroverheen.
- Garneer met de gehakte hazelnoten.
Categorie