Liefde voor koken

Zeeduivel met bospeen, paddestoelen en beurre noisette

Recept van
| Porties 4

Ingrediënten

  • 4 stukken zeeduivel (ongeveer 150g per stuk)
  • 200g bospeen
  • 200g paddestoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons of shiitake)
  • 250g boter
  • 1 theelepel garam masala
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 50g gehakte hazelnoten
  • Zout naar smaak

Stappen

  1. Verwijder het vel van de zeeduivel.
  2. Bak de zeeduivel kort aan in boter in een hete pan.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  4. Leg de zeeduivel in een ovenschaal en voeg een ruime hoeveelheid boter toe.
  5. Laat de zeeduivel in de oven garen. Besprenkel de vis (arroseren) om de 5 minuten met de boter, herhaal dit 3 keer.
  6. Maak ondertussen de bospeen schoon en snijd deze schuin in dunne plakjes.
  7. Stoof de bospeen in boter en voeg garam masala toe. Kook de wortelen tot ze zacht zijn.
  8. Maak de paddestoelen schoon en bak ze in boter tot ze goudbruin zijn.
  9. Voor de beurre noisette: smelt de boter in een pan en verhit deze langzaam tot de melkdeeltjes beginnen te kleuren.
  10. Zet op tijd het vuur uit en koel de pan kort af in koud water. Voeg citroensap, citroenrasp en wat zout toe.
  11. Haal de zeeduivel uit de oven en verwarm nog enkele minuten indien nodig.
  12. Verwijder de vis van de graat en serveer op een bord.
  13. Dresseer de borden met de gestoofde bospeen, gebakken paddestoelen, zeeduivel en giet de beurre noisette eroverheen.
  14. Garneer met de gehakte hazelnoten.

Geef een reactie